in Google Analytics

Det finns en del iPhone-appar för dig som vill hantera Google Analytics on-the-go. Men tyvärr är många av dem alldeles för dåliga för att ens få nämnas i en liten artikel. Jag har fokuserat på 4 Google Analytics-appar för iPhone som kan vara värda din tid och en peng. De appar jag har tittat på efter min rensning bland alla alternativ som finns är AnalyticsPro, Analytics, Analytics och Analytiks. Kreativa namnval, jag vet.

AnalyticsPro för iPhone

AnalyticsPro är min favorit när det kommer till att hantera Google Analytics on-the-go. Appen hanterar domäner och profiler på ett smidigt sätt och tar fram den data man antagligen är ute efter på språng. Appen kostar 45 SEK. Den data som appen hanterar kan du nästan alltid gräva ner djupare i.

Trafikkällor: Ja
Sökord som genererat trafik: Ja
Event Tracking: Ja
Målmätning: Ja
Anpassad för e-handel: Ja
Site Search-rapport: Ja

Google Analytics-appen Analyticspro dashboard vy Google Analytics-appen Analyticspro visar trafikkällor

Analytics

Analytics är en bra app som kostar 49 SEK men har inte riktigt samma funktionalitet som ovanstående app. Förutom aningens sämre funktioner och gränssnitt är det dessutom lite dyrare.

Trafikkällor: Ja
Sökord som genererat trafik: Ja
Event Tracking: Ja
Målmätning: Ja
Anpassad för e-handel: Ja
Site Search-rapport: Ja

Google Analytics-appen dashboardvy Google Analytics-appen besöksvy

Sponsrat innehåll. Google Analytics Breakthrough är en ny bok av Feras Alhlou, Shiraz Asif och Eric Fettman där läsaren får lära sig grunderna med Google Analytics, fallgroparna och steg för steg instruktioner för att avancera sina kunskaper och implementera mätning.

Analytics #2

Heter egentligen Analytic i iTunes App Store och är en gratis app. Eftersom den är gratis så är informationen man får inte så vidare djupgående, tyvärr. Men om du är nyfiken på vilka sökord som genererat trafik och vilka trafikkällor som är aktuella, så räcker det med detta alternativ.

Trafikkällor: Ja
Sökord som genererat trafik: Ja
Event Tracking: Nej
Målmätning: Nej
Anpassad för e-handel: Nej
Site Search-rapport: Nej

Google Analytics-appen besöksflöde Google Analytics-appen besökare

Analytiks

Appen som var gratis och nu kostar 22 SEK. Lite förvånad blir jag över att Analytiks helt plötsligt börjat kosta pengar då denna app och den Google Analytics-data som man får är extremt grundläggande. Allting presenteras i form av infografik och grafer som man inte kan gräva vidare i. Datan som presenteras, presenteras snyggt men alldeles för lite. Det här app-alternativet har jag mest tagit med eftersom när det lanserades blev lite omtalat i sociala medier. Men då var det också gratis. Och tyvärr har den inte utvecklats till det bättre sedan lansering.

Trafikkällor: Typ
Sökord som genererat trafik: Nej
Event Tracking: Nej
Målmätning: Nej
Anpassad för e-handel: Nej
Site Search-rapport: Nej

Google Analytics-appen Analytiks - gratis

Jag tycker verkligen inte att någon av apparna är ett alternativ till webbversionen av Google Analytics, men för lite snabb data under ett pågående möte eller kanske på bussen efter att en kollega har släppt en nyhet på företagsbloggen så är min rekommendation alternativ ett i min lista. Tänk på att priserna som anges i artikeln kan ha ändrats.

Vilken iPhone-app för Google Analytics är din favorit?

Nyhetsbrev om webbanalys

Write a Comment

Comment