in Sociala medier

Börjar vi bli lite bekväma och varma i kläderna med hashtags på Facebook? Deeped Niclas Strandh har skrivit om hashtag:en och varför du ska använda den. Är du en van twittrare så är du säkert redan en van användare av hashtags, vilket nu också fungerar på Facebook.

Hashtags på Facebook
Analytics-hashtag:en på Facebook

Att kunna samla innehåll kring ett ämne eller en händelse underlättar mycket i den pågående diskussionen, men föder ett problem som den vana twittraren säkert stött på fler än två gånger: spammaren. Spammaren postar sitt budskap multipla gånger och använder massor av hashtags, eftersom detta är ett säkert kort som driver på intresserade människor och trafik – tror alldeles för många. #Användningen #av #hashtags #kommer #explodera, #jag #lovar #dig. Titta till exempel på hur det används på Instagram.

Tanken bakom hashtags är ganska fin. Deeped:

En hashtag är också mycket demokratisk. Det finns inga färdiga hashtaggar utan användarna själva skapar dem. Stora hashtaggar bygger helt enkelt på att många vill diskutera om ämnet. Genom att använda hashtaggar kommer du också nå nya användare – och därmed potentiella nya relationer på ett socialt nätverk.

Jag håller tummarna för att hashtagen kommer bli en självsanerande del i alla sociala medier. Stöter jag på spammare på Twitter så anmäler jag kontot och blockerar. Kanske kommer samma rutin flyttas med nu till Facebook? Jag vill verkligen att hashtags ska fungera. Inte fyllas med spam.

Använder du hashtags?

Nyhetsbrev om digital marknadsföring

Write a Comment

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.