Kategorier
SEO

Så här skapar du en favicon

En favicon är den där lilla ikonen som dyker upp vid sidan av ett bokmärke i webbläsaren, på webbläsarfliken och numera även i Googles sökresultat vid domännamnet.

Kategorier
SEO

Lär dig googla som en expert

Sökmotorn Google är ett monster. Ett monster på att hitta och läsa av information och sidor som är tillgängliga online. Men det kan vara svårt att hitta någonting väldigt specifikt, om man inte vet hur man kan göra den faktiska sökningen mer specifik. Det ska vi ändra på.

Kategorier
SEO

Exportera sökord från Google Search Console

16 månader är ett bra tidsspann, men vad händer efter det? Att arbeta med sökmotoroptimering är en lång match och vill man kunna visa på en tillväxt och resultat över en längre tid, så behöver man exportera sökord (och annan data) från Google Search Console.

Kategorier
SEO

En SEO:ares snabbaste analys sker med CTRL+F

Den snabbaste analysen som kan genomföras vid sökmotoroptimering kräver endast en webbläsare och möjligheten att söka (CTRL+F*) på den sida man vill analysera; konkurrentens eller den egna sidan som man ska arbeta med.

Kategorier
SEO

Se hela URL:en i Google Chrome

Att se hela URL:en i Googles webbläsare Chrome kan vara den viktigaste inställningen du gör, varje gång du sitter vid en ny dator och arbetar med sökmotoroptimering.

Kategorier
SEO

KPI:er för SEO/sökmotoroptimering

Vilka Key Performance Indicators, eller KPI:er, är anpassade efter ditt SEO-arbete och din verksamhets satsning på sökmotoroptimering för att driva fler affärer?

Kategorier
Google Analytics

Google Analytics 4 ersätter Universal Analytics

Den 1 juli 2023 kommer Google att fasa ut nuvarande Universal Analytics och erstätta det med Google Analytics 4 – nästa generations webbanalys enligt Google.

Kategorier
Digital marknadsföring

Insikter till alla, från Google

Google Search Console Insights är ett initiativ från Google där trafik sammanställs på ett mer visuellt tilltalande och pedagogiskt sätt jämfört med Search Console.

Kategorier
SEO

Hur du använder RegEx med Google Search Console

RegEx tillgängligt i Google Search Console? Du läst rätt. Äntligen kan vi få till smidigare arbetsflöden med sökordsdata och hur vår webbplats presterar i Googles sökresultat. Så hur kan du få ut mer av Search Console med hjälp av RegEx?