Denna SEO-guide tar upp SEO-verktyg, hur man ska tänka kring sitt SEO-arbete och vart du kan hitta mer inspiration som information om hur du kan arbeta med sökmotoroptimering, search engine optimization. En SEO-guide som tar dig från idé – in i sökresultatet.

Du kan läsa fler av mina artiklar om sökmotoroptimering här på bloggen, men min första rekommendation för dig som vill lära dig mer om SEO är att ladda ner Google grundhandbok om sökmotoroptimering (PDF) och läsa igenom den. En personlig åsikt som jag håller starkt i är att inte bryta mot Googles riktlinjer. Optimerar vi efter deras sökmotor, följer vi sökmotorns satta regler.

…det är viktigt att påpeka att du ska optimera din webbplats först och främst utifrån vad som är bäst för dess besökare. Det är besökarna som är innehållets viktigaste konsumenter och det är de som hittar webbplatsen med sökmotorer. Att fokusera för mycket på specifika åtgärder som ska ge en högre placering i en sökmotors organiska resultat kanske inte ger önskat resultat. /Google

Grundläggande SEO-kunskaper

Bookmarklets kan förenkla ditt sätt att arbeta med SEO avsevärt. Här är några bookmarklets som underlättar ditt SEO-arbete och som jag använder själv i mitt arbete.

Viktiga sökmotoruppdateringar

Några viktiga uppdateringar som skett i sökmotorn som du behöver hålla koll på från 2015 fram till idag.

Felsökning vid SEO-arbete

Att arbeta med SEO handlar också om att identifiera problem med webbplatser. Duplicerat innehåll, tekniska problem eller kanske en felaktig insamling av data med sin webbanalys. Du kan felsöka i ditt SEO-projekt bland annat genom att:

Påskynda indexeringen av din webbplats och/eller nya sidor med hjälp av detta Google AdWords-tips.

SEO-verktyg och tjänster

Rapportering av SEO-arbete

Jag har skrivit om problematiken kring att fokusera för mycket på att rapportera positioner under/efter SEO-arbetet. Det finns alldeles för många program och tjänster som visar dina positioner i sökresultatet, men vilken visar faktiskt rätt position?

Mät dina SEO-insatser

Om du känner att det är någonting som fattas här, låt mig få veta det – SEO-guiden är under ständig uppbyggnad.

Write a Comment

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.