Hitta döda länkar på din webbplats

Att underhålla en webbplats tar tid, om man vill vara grundlig. För webbplatser byggda på WordPress finns det massor av tillägg som underlättar underhållsarbetet avsevärt. Ett tillägg som är ovärderligt för mig, är det som letar efter döda länkar på den egna webbplatsen.

Döda, trasiga länkar

WordPress Broken Link Checker-tillägget är en favorit i mitt stall som går igenom alla länkar på alla sidor och meddelar om det finns ett problem eller potentiellt problem.

Med tillägget får snabbt en överblick på om någonting behöver åtgärdas omgående. I detta fall så hade jag skrivit på min engelskspråkiga webbplats om National Geographics tomma Google+sida och argumenterade för att man antingen arbetar med sidan eller tar bort den helt. Sagt och gjort, efter några dagar så togs Google+sidan bort och då var helt plötsligt min länk till National Geographic död. WordPress-tillägget meddelade mig detta och jag kan gå in på sidan och ta bort den döda länken.

Länkar som är ompekade får du också se med tillägget:

Ompekade länkar på din webbplats

Tillägget använder jag för att se om mina länkar till andra domäner och annat innehåll fortfarande stämmer. Ibland så köps domäner upp och används till att skapa inlänkar för att påverka sökresultaten. Den typen av webbplatser brukar fyllas med strunt och är inte någonting som jag är vidare sugen på att vara delaktig i.

Så när en länk rapporteras som död, agerar jag på en gång. Om antalet ompekade länkar ändras, går jag in och kontrollerar vad som har ändrats. Så att min länk till Christofers bloggpost på en gammal och bortkastad domän inte leder mina besökare till en porrsajt.

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.