Kategorier
SEO

När en gammal domän får nytt liv, av någon annan

Du har en domän, en webbplats och ditt innehåll. Du har ditt nätverk där du sprider dina tankar och engagerar med likasinnade. Ditt nätverk länkar till dig och du länkar till dem. Men vad händer när du byter domän och släpper den fri? Ibland så får den nytt liv, men av någon annan. Och det är precis vad som hänt med Therese Reuterswärds true-consulting.se domän

True-consulting.se har fått nytt liv

Och nu består webbplatsen av en nystartad blogg med enda syftet att skapa länkar, som till exempel:

Blogginlägg på True-consulting.se

Visst är det tråkigt att se en gammal domän få nytt liv för att användas på detta sätt, men det som man inte tänker på är alla de personer som tidigare engagerat sig med webbplatsen. Med orginalet. Hur många länkade till true-consulting.se när det handlade om digital marknadsföring och sociala medier? Nu länkar de och ger en digital ”tummen upp” till någonting helt annat. Till någon helt annan.

En snabb titt på länkarna till true-consulting.se visar att alpstedt.se, micco.se, bjornalberts.com, deepedition.com, digitalpr.se, pervikstrom.net, prvbloggen.se, socialamedier.com och wpr.se länkar in till webbplatsen.

Det man kan göra nu är att städa så gott det går. Att ta sig tiden att gräva ner i länkprofilen för true-consulting.se för att sedan gå till de sidor där en felaktig länk finns och rätta till det.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

2 svar på ”När en gammal domän får nytt liv, av någon annan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.