Kategorier
Google Analytics

Är Google Analytics installerat på webbplatsen?

En återkommande fråga som jag får i mitt arbete är om Google Analytics är implementerat och aktivt. Det finns olika sätt att ta reda på detta, men det snabbaste och enklaste sättet för att se om Google Analytics är installerat på en webbplats är med Google Chrome-plugin:et Analytics Helper:

Analytics Helper - är GA installerat?

Plugin:et känner av om Google Analytics-scriptet finns på den aktuella sidan och visar då en grön liten boll i webbläsarens omnibar. Om du klickar på den gröna bollen så får du ytterligare information om scriptet, bland annat vilken Google Analytics-profil som används. En snabb och enkel väg för att kontrollera om webbanalysen är på plats.

Tänk på att din egna webbplats kanske inte visar att Google Analytics är installerat. Det kan bero på att du är inloggad i ditt CMS som i sin tur är inställt på att inte registrera inloggade användare. Så är det i mitt fall.

Ladda ner Analytics Helper här och testa själv!

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Ett svar på ”Är Google Analytics installerat på webbplatsen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.