Kategorier
Google Analytics

Är Google Analytics installerat på webbplatsen?

En återkommande fråga som jag får i mitt arbete är om Google Analytics är implementerat och aktivt. Det finns olika sätt att ta reda på detta, men det snabbaste och enklaste sättet för att se om Google Analytics är installerat på en webbplats är med Google Chrome-plugin:et Analytics Helper:

Analytics Helper - är GA installerat?

Plugin:et känner av om Google Analytics-scriptet finns på den aktuella sidan och visar då en grön liten boll i webbläsarens omnibar. Om du klickar på den gröna bollen så får du ytterligare information om scriptet, bland annat vilken Google Analytics-profil som används. En snabb och enkel väg för att kontrollera om webbanalysen är på plats.

Sponsrat innehåll. Google Analytics Breakthrough är en bok av Feras Alhlou, Shiraz Asif och Eric Fettman där läsaren får lära sig grunderna med Google Analytics, fallgroparna och steg för steg instruktioner för att avancera sina kunskaper och implementera mätning.

Tänk på att din egna webbplats kanske inte visar att Google Analytics är installerat. Det kan bero på att du är inloggad i ditt CMS som i sin tur är inställt på att inte registrera inloggade användare. Så är det i mitt fall.

Ladda ner Analytics Helper här och testa själv!

Haka på 300+ prenumeranter intresserade av webbanalys

Av Per Pettersson

Per brinner för att hjälpa företag få ut det mesta av den digitala världen. Senior konsult (manager) som gillar att föreläsa och sprida kunskap om digital marknadsföring.

Ett svar på ”Är Google Analytics installerat på webbplatsen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.