Är Google Analytics installerat på webbplatsen?

En återkommande fråga som jag får i mitt arbete är om Google Analytics är implementerat och aktivt. Det finns olika sätt att ta reda på detta, men det snabbaste och enklaste sättet för att se om Google Analytics är installerat på en webbplats är med Google Chrome-plugin:et Analytics Helper:

Analytics Helper - är GA installerat?

Plugin:et känner av om Google Analytics-scriptet finns på den aktuella sidan och visar då en grön liten boll i webbläsarens omnibar. Om du klickar på den gröna bollen så får du ytterligare information om scriptet, bland annat vilken Google Analytics-profil som används. En snabb och enkel väg för att kontrollera om webbanalysen är på plats.

Tänk på att din egna webbplats kanske inte visar att Google Analytics är installerat. Det kan bero på att du är inloggad i ditt CMS som i sin tur är inställt på att inte registrera inloggade användare. Så är det i mitt fall.

Ladda ner Analytics Helper här och testa själv!

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

Ett svar till ”Är Google Analytics installerat på webbplatsen?”

  1. […] Så här enkelt kan du se om Google Analytics är installerat på din eller någon annans webbplats. Allt du behöver är Google Chrome.  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.