Se hela URL:en i Google Chrome

Att se hela URL:en i Googles webbläsare Chrome kan vara den viktigaste inställningen du gör, varje gång du sitter vid en ny dator och arbetar med sökmotoroptimering.

Standardinställningen i Google Chrome är att visa domännamnet i webbadressfältet. Det vi inte får se utskrivet är om vi sitter på en URL med HTTP, HTTPS eller om domänen/URL:en använder www eller inte.

Varför är det ett problem att inte se hela URL:en i Google Chrome?

När man arbetar med sökmotoroptimering, onlineannonsering eller för den delen, webbutveckling, så handlar det om att vara konsekvent. Webbplatsen vi arbetar med behöver vara konsekvent för maskinerna (eller, botarna) som tolkar våra sidor, allt vårt innehåll och vår webbplatsstruktur.

Vi behöver undvika att använda en mix av HTTP och HTTPS, samt att sökmotorer kan komma åt och indexera sidor både med och utan prefixet www.

Visa hela webbadressen i Chrome

Gå in på en valfri domän, högerklicka på URL:en och välj sedan ”Visa alltid hela webbadresser” för att få se hela adressen:

Högerklicka på domännamnet och välj ”Visa alltid hela webbadresser”.
Google Chrome visar hela URL:en, med HTTPS och om prefixet www används eller inte.

Denna enkla, men väldigt viktiga, inställning behöver göras varje gång en ny Google Chrome applikation används – samt om du har olika användarprofiler som du byter mellan i Chrome.

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.