Bookmarklets för SEO

Här är några SEO bookmarklets, bokmärken som inte är vanliga bokmärken utan snarare små script, som underlättar ditt SEO-arbete och som jag använder själv i vardagen.

Lägg till SEO-bokmärken

Smarta SEO-bokmärken

När du besöker en webbplats och vill exempelvis se Googles cache:ade-version, klickar du snabbt och enkelt på bokmärket ”Google Cache (endast text)”. Vill du snabbt se vilken canonical-referens som används på sidan utan att behöva öppna källkoden och söka efter kodstycket? Klicka på bokmärket. Ett par andra finurliga bokmärken som du kan stoppa in i din egen webbläsare:

  • Check alts – vilket tvingar webbläsaren att markera alla bilder på sidan med färgen grönt om de har en alt-referens, eller rött om den saknas. Håll muspekaren över bilderna för att se vad som står inom alt- och title-referensen för alla bilder.
  • Google site search – öppnar upp sökresultatet för den domän du tittar på. Här listar Google antalet sidor som indexerats från domänen.
  • View robots.txt – är det snabbaste sättet att öppna upp domänens robots.txt-fil på en ny flik i webbläsaren
  • Meta description – skriver ut innehållet i sidan meta beskrivning

Laddar ned mina bokmärken via den här länken. Länken öppnar en HTML-fil som du kan ladda ned och sedan importera till din webbläsare för att använda dessa finurliga SEO-genvägar.

Nu har du läst klart!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.