Bing ger fler insikter med IndexNow och SEO Insights

Microsoft ligger inte på latsidan när det kommer till sin Webmaster Tools-låda. Under PubCon (mars 2024) så presenterades ny funktionalitet som kan stötta sökmotoroptimeringsarbetet för både konsulter som webbplatsägare med IndexNow och ”top SEO insights”.

Fler insikter med Bing IndexNow

I det uppdaterade gränssnittet så kan vi relativt enkelt få en översikt på vilka URLer som har skickats in, lästs av och om Microsoft har stött på något problem under den processen. Här kan vi se totalt antal URLer fördelat mellan vad som skickats in, lästs av och slutligen indexerats i Bing.

Fler detaljer kring problematik finns tillgänglig, om en URL blockerar Bing med robots.txt, håller en låg kvalité på själva innehållet, med mera.

”Top SEO insights” är inget banbrytande, men ändå vettigt

När man nu loggar in på sitt Bing Webmaster Tools-konto så möts man av ”top insights”, ett par färgade kort med rekommendationer för att, utifrån Bings perspektiv, maximera deras förståelse av din webbplats.

Problem med innehållskvalité, indexering och rekommendationer för att ge Bing mer underlag kring din site kommer att listas med möjligheten att öppna varje rekommendation för lite mer detaljerad information. Endast det som Bing själva bedömmer vara ”kritiskt”, kommer att listas. För att hitta alla rekommendationer så gäller det att öppna upp samlingssidan via vänstermenyn:

Det här är inte banbrytande information, eller ”insikter”, men fortfarande en ganska så vettig rapport och vidareutveckling som gör det enkelt för oss webbplatsägare att hålla koll på våra digitala tillgångar. Allt som går att köra på autopilot är bra. Och när någonting är gratis, är det väldigt bra.

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.