in Digitala idéer

Jag använder mig av URL-förkortningstjänsten Bitly men med en egen domän. Jag tyckte att Bitly.com lät lite för vanligt och tråkigt så jag började titta på vad det fanns för lediga domäner som jag skulle kunna använda och få till URL-förkortningen lite mer spännande. Åtminstone, lite mer unik. Så efter lite sökande bland lediga domäner hittade jag det nästan perfekta valet. Readthis.at

Om jag väljer att dela en länk via Bitly med min egna domän så blir bitly.com/2gRXg49 istället readthis.at/2gRXg49

Bitly

Bitly med egen domän.

Bitly med en egen domän

Det är hur enkelt som helst att komma igång med Bitly under en egen domän. Det första du behöver göra är att registrera dig för ett gratis konto hos Bitly. Klicka på ditt användarnamn och välj Settings > Advanced Settings > Branded Short Domains.

Skriv in din domän som du vill koppla ihop med Bitly och vänd dig sedan till ditt webbhotell där du har registrerat din domän (i mitt fall så har jag använt Loopia). Ställ in ditt DNS A Record till att peka mot 69.58.188.49 . Om du stöter på några problem så löser du det enklast genom att maila in till ditt webbhotell så kommer de att hjälpa dig med rätt inställningar. Vänta på att det verifieras och voilà!

När du nu förkortar en URL med Bitly så får du det under en egen domän.

Nyhetsbrev om digital marknadsföring

Write a Comment

Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.