Facebook Pixeln – varför du ska använda den och hur

Facebook Pixeln är ett stycke Javascript-kod som du använder för att mäta interaktioner, konverteringar och bygger målgruppsanpassade segment på din webbplats när du annonserar med Facebook. För att använda Facebooks Pixel behöver du skapa ett konto i Business Manager, vilket är kostnadsfritt och relativt smärtfritt att sätta upp.

Hur du implementerar Facebook Pixeln

Facebook Pixeln hittar du i Business Manager (efter att du skapat ett Business-konto) under Assets > Pixels. Vi vill arbeta med den senaste versionen av Facebooks Pixel, så var aktsam med att du inte befinner dig under Conversion Tracking Pixel (Old) när du arbetar i kontot.

Facebook Pixel hämtas i Business Manager

Under Actions > View Pixel Code hämtar du koden till Pixeln:

Visa Facebook Pixel-koden

Koden ser ut ungefär som följande:

<!-- Facebook Pixel Code -->
 <script>
 !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
 n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
 n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
 t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
 document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

fbq('init', '1234567890000000');
 fbq('track', "PageView");</script>
 <noscript><img height="1" width="1" style="display:none"
 src="https://www.facebook.com/tr?id=1234567890000000&ev=PageView&noscript=1"
 /></noscript>
 <!-- End Facebook Pixel Code -->

Det här är den grundläggande koden som behövs för att Facebook Pixeln ska fungera. Koden används för att mäta sidvisningar.

Lägg till Facebook Pixeln på webbplatsen:

  • Med Google Tag Manager kan du skapa en Custom HTML Tag där du klistrar in Pixel-koden och triggar taggen på alla sidor. Tokigt smidigt.
  • Med WordPress kan du under Utseende > Redigerare lägga till koden i Sidhuvud för tema (header.php) innan du ser </head> bland all kod. Relativt smidigt.

Facebook har även en lista över användarinteraktioner som Facebook Pixeln kan plocka upp, precis som vi arbetar med Google Analytics. Alla koder måste läggas inom script-taggar, dvs <script>fbq(’track’, ’ViewContent’);</script> för View content. Användarinteraktionerna går med enkelhet att lägga till på webbplatsen som Custom HTML Tag om du använder Google Tag Manager.

facebook-pixel-event-codes

När du sedan sätter upp din kampanj kommer Facebook att se vilka möjligheter till att mäta konverteringar som finns tillgängliga med Facebook Pixlen.

Varför du ska använda Facebook Pixeln

Om du vill ha möjligheten att förbättra din annonsering på Facebook så är du i behov av Facebooks Pixel. Med den kan du inte bara mäta avslut eller interaktioner med specifika sidor eller webbplatsfunktioner som att lägga produkter i en varukorg, utan också möjligheten till att förbättra din tänkta målgrupp på Facebook. Du har även möjlighet att arbeta med retargeting och konverteringsoptimering av din annons på Facebook. De annonser som presterar bäst är de som visas mest.

Glöm inte att annonsering är bortkastade pengar om du inte kan mäta effekten och optimera därefter. Vi måste veta vad vi gör och vad vi får ut av det.

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.