Kategorier
Digital marknadsföring

Flipboard: skapa ett eget nyhetsflöde

Vi konsumerar nyheter, diskussioner och åsikter som aldrig förr. YouTube springer om TV-tittandet, var och varannan person bloggar och använder sociala medier. Vi twittrar med varandra, länkar till nyheter, lägger upp roliga reklamfilmer på Facebook och en del av oss surrar runt på Google+. Vi finns mer eller mindre överallt och ingenstans vilket också gäller för våra nyheter. Jag läser väldigt mycket om dagarna och har försökt hitta en plattform som kan samla ihop det som jag tycker är intressant. Utan att behöva logga in på 7 sociala medier. Därav min kärlek till Flipboard:

Flipboard - omslaget och egna nyhetsflöden

Flipboard är en app som finns tillgänglig för Android, iOS, Windows och BlackBerry. Det som gör Flipboard så pass genialt är att den samlar in det som du själv är intresserad av, oavsett plattform, och presenterar det på ett läsvänligt sätt. En digital tidning med de tidningar och skribenter som vi väljer att läsa. Givetvis finns det hederliga RSS-läsare som Feedly men min hjärna brinner upp i dagens notificationssamhälle där allting blinkar ”12 olästa!”. Jag vill läsa det senaste, när jag har tid att läsa det senaste. Om det inte har scrollats förbi i mitt Twitterflöde, på Facebook eller Google+ så är det antagligen inte så viktigt att läsa ändå.

Flipboard och sociala medier

När man skapat sig ett konto, vilket är gratis – Flipboard är reklamfinansierat, är det dags att koppla in sina sociala medie-konton. Aktivera Twitter, Facebook, Google+, Instagram, Tumblr – de sociala medier som du använder helt enkelt. I mitt fall så har jag aktiverat Twitter och Google+. Sedan kan vi strukturera upp våra nyhetsflöden. Det är nu det roliga börjar.

På Google+ har jag en cirkel med bland annat TechCrunch, Mashable, The Verge, The Next Web och The Economist. Här pumpas det friskt ut nyheter och krönikor som jag ofta brukar läsa. Den här circeln har jag döpt till News och den har jag lagt till i Flipboard. Det här gör att jag alltid kan läsa de senaste nyheterna vid datorn på Google+, på tunnelbanan i telefonen eller i soffan med surfplattan.

På Twitter har jag skapat ett antal listor med intressanta personer och sedan lagt till dessa listor i Flipboard. Perfekt att få en lite mer nischad twitterlista att transformeras till en tidning (Hurra!).

Förutom mina specifika cirklar på Google+ och listor på Twitter så har jag använt Flipboards sökfunktion att hitta det som kan vara intressant för mig. I Flipboard kan man söka sig fram och välja vilken källa man vill använda. Resumés twitter, Facebooksida eller RSS? Lägg till det som intresserar dig och skapa ett eget nyhetsflöde.

Flipboards stora fördel är att gränssnittet är magiskt på surfplattor. Som läsare får man en bra översikt och kan läsa, dela vidare och blädda igenom utan besvär.

UX Daily i Flipboard

Skapa en tidning med Flipboard

Min Flipboard-profil med mina tidningar som jag fyller med innehållJag har själv skapat tidningar på Flipboard. Egna tidningar där jag lägger till artiklar som jag tycker är intressanta nog att dela vidare. Man kan nämligen skapa egna tidningar och prenumerera på varandras. Det fina med att skapa egna tidningar är att man även kan läsa dem vid datorn. Så du behöver inte tvinga på kollegorna en ny app om de vill hålla sig uppdaterade. Det går bra med vilka webbläsare som helst.

Ta kontroll över din nyhetskonsumtion och skapa ett eget nyhetsflöde skräddarsytt för dig med Flipboard.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

2 svar på ”Flipboard: skapa ett eget nyhetsflöde”

Tack för en fin genomgång, Per! Jag använder själv Flipboard dagligen och förutom att jag älskar appen så har jag även blivit en bättre och flitigare Twitter-användare än tidigare. Tycker gränssnittet gör det mycket enklare att hitta guldkornen, till skillnad från i Twitter-appen, där det överlag känns rörigare.

Trots att jag använder appen dagligen så fick jag ändå med mig en del grymma tips, framförallt cirkel- och listortänket, att filtrera upp flödet lite. Gillar tanken. Ska kolla in dina listor, såg intressant ut.

Tack igen för en bra genomgång!

//mvh Jens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.