Kategorier
Google Analytics

Ändra Google Analytics datumintervall

Du kanske har irriterat dig på att Google Analytics öppnas som standard med de senaste 7 dagarna? Gränssnittet öppnas som med standardinställningen på de senaste 7 dagarna med förhoppningen om att vi ska jämföra data över tid, vecka över vecka, och agera på trenderna som vi ser i rapporterna.

Men det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Jag vill ha tillbaka min trettiodagarsvy och jag vill ha tillbaka den på direkten.

Möjligheten att ändra datumintervallet i Google Analytics.

Ändra datumintervallet i Google Analytics

I det högra övre hörnet av gränssnittet så har du tre punkter intill din profilbild (om du nu angett en profilbild). Under User settings (med gränssnittet på engelska) kan vi justera det datumintervall som vi önskar för vårt konto:

Användarinställningar i Google Analytics gränssnitt

Under Default date range kan vi ändra mellan de senaste 7, 14, 28 eller 30 dagarna:

Standardval för datumintervall i Analytics

Nu slipper du irritationsmomentet om du hellre vill se 30 dagar bakåt i tid men har blivit påtvingad sjudagarsvyn.

Sponsrat innehåll. Google Analytics Breakthrough är en bok av Feras Alhlou, Shiraz Asif och Eric Fettman där läsaren får lära sig grunderna med Google Analytics, fallgroparna och steg för steg instruktioner för att avancera sina kunskaper och implementera mätning.

Av Per Pettersson

Per brinner för att hjälpa företag få ut det mesta av den digitala världen. Senior konsult (manager) som gillar att föreläsa och sprida kunskap om digital marknadsföring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.