Få upp ditt innehåll i Google snabbare

Sökmotorerna lär sig vårt beteende kring webbplatser. Uppdaterar vi dem dagligen, veckovis, månadsvis eller kanske någon enstaka gång per år? Om vi sällan publicerar nytt innehåll så kan Google ta sin goda tid på sig för att komma och titta på innehållet. Länkar och social aktivitet hjälper givetvis till att skynda på processen att få upp vårt innehåll i sökresultaten snabbare, men det finns en funktion i Google Webmaster Tools som vi kan använda för att få Google att indexera vårt innehåll snabbare.

Indexera ditt innehåll snabbare med Google

Med Fetch as Google, under Crawl-menyn i Webmaster Tools, kan vi skriva in URLen till vårt nya innehåll och hämta det (fetch). Det vi får se är hur Google tolkar och tittar på vår URL. Om Google inte redan sett URLen och därmed inte indexerat den för sina sökresultat så kommer vi se en knapp: Submit to index

Hur toppen är inte det? Google ger oss tillfället att skicka in nytt innehåll direkt till deras index.

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

4 svar till ”Få upp ditt innehåll i Google snabbare”

 1. Profilbild för Håkan Persson

  Jag har ett lite pinsamt minne av just denna funktionen. Satt en kväll och fick felmeddelanden när jag försökte indexera. Jag avaktiverade plugin efter plugin men felet kvarstod, testade slutligen på annan sida och samma fel där. Sedan insåg jag att man var tvungen att välja alternativ webbadress eller webbadress och alla länkade sidor, vilket jag hade hoppat över. Lärde mig något och självklart delar jag denna pinsamma händelse utan att tveka:)

  1. Profilbild för Per Pettersson

   Ha! Alla har vi nog åkt på liknande missar och suttit i några timmar framför datorn och kliat oss i huvudet :)

 2. Profilbild för Erik

  Hade en undersida om inte blivit indexerad på någon månad på JohnSlots. La upp den i menyn i fredags, hade fortfarande inte hänt något idag. Pingade med WMT och den blev indexerad nästan direkt, så visst funkar gamla hederliga WMT alltid.

  1. Profilbild för Per Pettersson

   Underbart när saker och ting fungerar som det är tänkt! Med verktygen i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.