Kategorier
Digital marknadsföring

MailChimp i WordPress

Använder du MailChimp för att skicka ut nyhetsbrev och hantera dina nyhetsbrevsprenumeranter? Jag har testat ett antal tjänster för nyhetsbrev, svenska som internationella, och fastnade för MailChimp. Jag fastnade för att det är gratis att komma igång och det kostar inte pengar förrän man kommit upp i en duglig skara prenumeranter. 12 000 nyhetsbrev och 2000 nyhetsbrevsprenumeranter för att vara exakt.

Bygger vi upp en ny lista med ett nytt syfte så kommer vi långt med MailChimp.

MailChimp och WordPress


För att kunna locka till sig fler prenumeranter till vårt nyhetsbrev så behöver vi visa att det finns. Göra reklam för det på vår WordPress. Hämta och installera MailChimps WordPress tillägg.

Efter att vi aktiverat tillägget öppnar vi Inställningar > MailChimp Inställningar:

Dina MailChimp-listor i WordPress för nya prenumeranter

Spendera, till skillnad från mig just nu, lite tid med en copy som kommer få besökare att bli sugna på att prenumerera på nyhetsbrevet. Gör eventuella förändringar kring färgval och spara dina inställningar.

Nu hittar vi under Tillgängliga Widgets MailChimps widget som vi kan placera ut på vårt tema där vi tycker det passar. Tänk på att inte ha för många call-to-actions på samma sida, om du vill fokusera på att bygga upp din nyhetsbrevslista.

Nästa steg blir att skapa och skicka fantastiska nyhetsbrev som får dina prenumeranter att jubla när de trillar in i deras inkorgar. Försök, misslyckas, försök igen och misslyckas bättre.

Haka på 300+ prenumeranter intresserade av digital marknadsföring

Av Per Pettersson

Per brinner för att hjälpa företag få ut det mesta av den digitala världen. Senior konsult (manager) som gillar att föreläsa och sprida kunskap om digital marknadsföring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.