Google Analytics (GA4) demokonto för alla

Teamet på Google som arbetar med Analytics har någonting alldeles förträffligt bra – nämligen ett öppet GA4 demokonto med riktigt mycket data. Demokontot kan du lägga till i ditt befintliga Google Analytics-konto och möjliggör att alla nu kan lära sig kraften med GA4 och dess rapporter.

En av de viktigaste aspekterna när man arbetar med webbanalys är att ha tillgång till data för att kunna skapa rapporter, analyser och dra insikter. Det går snabbt att komma igång med kurser i Google Analytics, men att utbilda sig själv i egen takt och faktiskt sitta med rapporter på skärmen i egen ro är oslagbart. Learning by doing är ett mantra att leva efter.

Här kan du läsa mer om Googles demokonton för Analytics.

Så här kommer du åt GA4-demokontot

Se till att vara inloggad på ditt Googlekonto och lägg sedan till Google Merchandise Store (genom att klicka på länken) i Google Analytics 4. Demokontot läggs till och du har inte möjlighet att förstöra varken kontostruktur eller den data som finns tillgänglig.

GA4 demo data att experimentera med.
GA4 demo data.

All data i GA4-demokontot kommer från Google Merchandise Store, en ehandelsplattform där Google säljer produkter. Den data som du får tillgång till är alltså öppen och på riktigt.

Ecommerce data i GA4 från Google Merchandise Store.
Ecommerce data från Google Merchandise Store i GA4.

Ta bort GA4 demokontot

Om du vill ta bort demokontot från Google Analytics är det bara att öppna Admin > Account Access och klicka på Remove myself.

GA4-demokontot kan tas bort under Admin och Account Access.
Ta bort GA4 kontot under Admin och Account Access.

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.