Kategorier
Google Analytics

Google Analytics demokonto för alla

Teamet på Google som arbetar med Analytics har släppt någonting alldeles förträffligt bra – nämligen ett öppet demokonto med riktigt mycket (enhanced ecommerce) data. Demokontot kan du lägga till i ditt befintliga Google Analytics-konto och möjliggör att alla nu kan lära sig kraften med Google Analytics och dess rapporter.

Google Analytics demokonto möjliggör analysövningar för dig utan större datamängder.

En av de viktigaste aspekterna när man arbetar med webbanalys är att ha tillgång till data för att kunna skapa rapporter, analyser och dra insikter. Det går snabbt att komma igång med kurser i Google Analytics, men att utbilda sig själv i egen takt och faktiskt sitta med rapporter på skärmen i egen ro är oslagbart. Learning by doing är ett mantra att leva efter.

All data i demokontot kommer från Google Merchandise Store, en ehandelsplattform där Google säljer produkter. Den data som du får tillgång till är alltså öppen och på riktigt.

Se till att vara inloggad på ditt Googlekonto och lägg sedan till Google Merchandise Store (genom att klicka på länken) i Google Analytics. Demokontot läggs till med rättigheterna Read & Analyze.

Google Analytics data från Merchandise Store
Google Analytics demo data.

Demokontot - All trafik

Sponsrat innehåll. Google Analytics Breakthrough är en bok av Feras Alhlou, Shiraz Asif och Eric Fettman där läsaren får lära sig grunderna med Google Analytics, fallgroparna och steg för steg instruktioner för att avancera sina kunskaper och implementera mätning.

Om du vill ta bort demokontot från Google Analytics är det bara att öppna Admin > User Management och klicka på Remove myself from this account.

Ta bort Google Analytics demokonto
Ta bort Google Analytics demokonto från ditt egna konto.

Haka på 300+ prenumeranter intresserade av webbanalys

Av Per Pettersson

Per brinner för att hjälpa företag få ut det mesta av den digitala världen. Senior konsult (manager) som gillar att föreläsa och sprida kunskap om digital marknadsföring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.