Kategorier
Google Analytics

Google Analytics demokonto för alla

Teamet på Google som arbetar med Analytics har släppt någonting alldeles förträffligt bra – nämligen ett öppet demokonto med riktigt mycket (enhanced ecommerce) data. Demokontot kan du lägga till i ditt befintliga Google Analytics-konto och möjliggör att alla nu kan lära sig kraften med Google Analytics och dess rapporter.

Google Analytics demokonto möjliggör analysövningar för dig utan större datamängder.

En av de viktigaste aspekterna när man arbetar med webbanalys är att ha tillgång till data för att kunna skapa rapporter, analyser och dra insikter. Det går snabbt att komma igång med kurser i Google Analytics, men att utbilda sig själv i egen takt och faktiskt sitta med rapporter på skärmen i egen ro är oslagbart. Learning by doing är ett mantra att leva efter.

Då Universal Analytics kommer att släckas ner sommarn 2023 och ersättas av Google Analytics 4 har Google även tagit fram två demokonton, eller properties, för just GA4:

1. Google Merchandise Store (web data)
2. Flood-It! (app and web data)

Här kan du läsa mer om Googles demokonton för Analytics.

All data i demokontot kommer från Google Merchandise Store, en ehandelsplattform där Google säljer produkter. Den data som du får tillgång till är alltså öppen och på riktigt.

Se till att vara inloggad på ditt Googlekonto och lägg sedan till Google Merchandise Store (genom att klicka på länken) i Google Analytics. Demokontot läggs till med rättigheterna Read & Analyze.

Google Analytics data från Merchandise Store
Google Analytics demo data.
Demokontot - All trafik

Om du vill ta bort demokontot från Google Analytics är det bara att öppna Admin > User Management och klicka på Remove myself from this account.

Ta bort Google Analytics demokonto
Ta bort Google Analytics demokonto från ditt egna konto.

Av Per Pettersson

SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att introducera koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.