Kategorier
Google Analytics

Google Analytics i mobilen och surfplattan

Google Analytics i fickan är en självklarhet, men det talas på tok för lite om möjligheten att hålla koll på sin data och webbplats utan att behöva sätta sig framför datorn. Att göra djupare analyser med hjälp av appen är på snudd omöjligt, men den har ett antal fördelar och snabba insikter som man kan dra nytta av.

Google Analytics mobila app för telefoner och surfplattor.

Google Analytics surfplatta.

Google Analytics i mobilen

android-tid-dagarGoogle Analytics appen finns tillgänglig för både Android och iOS, telefoner som surfplattor. Den stora nyttan med appen är att övervaka data i realtid. När kampanjer lanseras, nyhetsbrev skickas ut eller PR-aktiviteter pågår är appen ett litet guldkorn i fickan som ser till att du har koll på läget.

Det går att välja egna datumintervaller och även att jämföra dem mot varandra. Aldrig mer behöver du kastas in på ett möte där kollegorna är nyfikna på hur kampanjer presterar som du inte hunnit analysera än. Upp med telefonen, in i appen och mata ut siffror till alla runt konferensbordet.

Med Google Analytics appen kan du även skapa egna rapporter med statistik och segment, vilket kan sparas som dashboards för att använda om och om igen.

Mitt favoritändamål med appen är att den visualiserar snabbt när användare är som mest aktiva på webbplatsen, fördelat över tid. Här kan det finnas tydliga mönster att agera på. Har du kundtjänst som chattar med besökare? Snabbt och enkelt kan du se när det största trycket sker på sajten.

Om du använder Slack rekommenderar jag att du testar Statsbot för att få Slack att fungera med Google Analytics, även om det också kommer med sina begränsningar.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.