Hantera Google Search Consoles meddelanden

Google arbetar vidare med att utveckla och förbättra Search Consoles funktionaliteter och anpassningsmöjligheter. Övergången från gamla Webmaster Tools till nya Search Console kom med ett ganska stort bortfall av rapporter och funktioner samtidigt som det nya gränssnittet saknade ganska kritisk funktionalitet och lämnade mycket kvar att önska som användare.

Hantera meddelanden via epost från Search Console

Som inloggad användare finns en relativt ny ikon att klicka sig in på i Search Console. User Settings eller Användarinställningarna som finns tillgängliga i skrivande stund möjliggör att vi kan justera om vi vill få epostmeddelanden från Google.

Om det tidigare har skickats ut meddelanden med varningar eller förslag på förbättringar kommer dessa att listas och vi kan själva välja om vi vill fortsätta ta emot meddelanden eller inte. Ett efterlängtat alternativ för att kunna minska på epostmängden som Google kan få för sig att pumpa ut till sina användare.

Hantera data från Search Console i Googles sökresultat

Väl inloggad på ett eget Googlekonto kommer Google att visa data kring egna sajter vid googlingar, förutsatt att du har en webbplats som är indexerad och syns på den googlingen/sökningen:

Under User Settings i Search Console kan man även här se till att slå av funktionen helt och hållet. Direkt i Googles sökresultat går det också att slå av Search Console-datan, genom att klicka på de tre prickarna (se bild ovan).

Gör som +300 andra intresserade av digital marknadsföring

Prenumerera på nyhetsbrevet som skickas ut max en gång i månaden. Nyhetsbrevet innehåll de senaste artiklarna, samt kortare relevanta nyheter och förändringar som inte håller artikelmåttet – men är viktiga att veta om ändå.Publicerat

i

på ämne:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.