Kategorier
Föreläsningar

Dags att lämna över onlinemarknadsförarna

Mina åtaganden på Medieinstitutets utbildning onlinemarknadsförare och webbkommunikatör är avklarade för den här terminen. Sommaren är igång för fullt och jag har precis påbörjat min semester. Förutom att föreläsa om SEO så har jag varit inne på ämnet webbanalys och sociala medier. Tillsammans med studenterna har vi arbetat bland annat med att sökmotoroptimera sidor, analysera trafik och besökarbeteenden.

Kommande terminer kommer min kollega Johnny Toldnes att ta över. Det kommer han att klara av galant. Och lite extra kul är det allt, att han återvänder till Medieinstitutet som föreläsare för onlinemarknadsförare när han själv gått den utbildningen.

Självklart ser jag fram emot att få komma tillbaka och föreläsa när tillfälle ges. Det har varit en väldigt nyttig men samtidigt jobbig resa för min del. Att bli delaktig i en utbildning kräver mer engagemang än vad man tror.

Per Pettersson trollad på föreläsning hos Medieinstitutet
Föreläsning för Onlinemarknadsförarna.

För att sammanfatta de två åren som jag föreläst på Medieinstitutet parallellt med Nikke så väljer jag att dela med mig av bilden ovan. Under många föreläsningar stod jag nämligen och visade direkt i webbläsaren för eleverna vad vi skulle arbeta med och hur verktyg fungerade. Och ibland tog de chansen att skoja till det genom att skicka någonting speciellt så att klassrummet skulle få sig ett skratt (jag tittar på dig, Alexander).

Tack Medieinstitutet för en spännande och utvecklande resa. Nu är lämnar jag över onlinemarknadsförarna till Johnny.

Av Per Pettersson

Per brinner för att hjälpa företag få ut det mesta av den digitala världen. Senior konsult (manager) som gillar att föreläsa och sprida kunskap om digital marknadsföring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.