Kategorier
Google Analytics

Google Analyticator – webbanalys för WordPress

Vill du använda Google Analytics för att spåra dina besökare men utan att behöva peta runt i koden i din WordPress-installation? Då har du tillägget Google Analyticator att vända dig till. Tillägget gör det enkelt för dig att installera Google Analytics och bland annat välja bort att inloggade besökare (du själv, exempelvis) inte ska spåras. Detta för att få en ”renare” bild av hur besöksflödet ser ut på din webbplats.

Google Analyticator kan du också lägga till på din dashboard i WordPress, så att du får en överblick på din data utan att behöva logga in på ditt Google Analytics-konto.

Google Analyticators dashboard i WordPress
WordPress dashboard för Google Analyticator.

Med tillägget kan du också enkelt aktivera spårning av klick på alla länkar som pekar utanför din webbplats. Om du till exempel klickar på den första länken i den här posten som leder till en sida utanför min domän, perpettersson.nu, så kommer klicket på länken att registreras i Google Analytics. Det sparas antingen som en sidvisning eller som ett event, vilket du bestämmer själv när du aktiverat tillägget. Eftersom jag inte vill räkna in besök till andra webbplatser som sidvisningar hos mig, så har jag valt att välja Event Tracking. Men givetvis bestämmer du själv hur du vill göra.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.