Kategorier
Google Analytics

Quill Engage: pedagogiska Google Analytics-rapporter

Behöver kollegorna ta del av dina Google Analytics-rapporter, men på en ännu enklare och mer pedagogisk nivå, utan att du behöver spendera timmar och dagar med att skapa dina egna automatiserade rapport med förklaringar över vilken data som kollegorna sitter och tittar på?

Quill Engage är gratis för upp till tio (10) webbplatser. Så vi börjar med att skapa oss ett konto hos Quill genom att tillåta att vår Google Analytics-data blir avläst. Se till att du har tillåtelse, om det inte är din egna data som du vill ge Quill tillåtelse att ta del av.

Vi bockar av rätt Google Analytics View som vi vill att Quill Engage ska rapportera från och vill vi ha rapporterna veckovis – månadsvis eller allt vi kan? Vi kan också ange vilka epostadresser som ska få rapporterna:

Quill Engage - välj din Google Analytics View för rapportering

Våra ändringar sparas automatiskt, så vi navigerar tillbaka till Quills dashboard och kör den rapport vi vill se på studs. I mitt fall vill jag se veckorapporten och klickar på Run följt av View, när rapporten laddats in:

Kör Quill Engage-rapporten första gången

Nu har vi genererat en enklare, lite mer pedagogisk, Google Analytics-rapport som passar perfekt för digitala marknadsförare som inte har tiden eller kunskapen för att tolka de vanliga rapporterna som du och jag gillar att titta på.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.