Kategorier
SEO

Google svarar direkt i sökresultaten

Bra eller dåligt, det återstår att se – men nu presenteras svar direkt i Googles sökresultat.

På sökningen vad är canonical så presenteras svaret direkt i Google sökresultat. Det är en av mina poster som förklarar vad canonical är som visas – vilken hit! Vilken trevlig exponering av innehåll direkt i Google. Men är det bra? Jag argumenterar för tillfället att det är högst tveksamt. Låt mig få förklara hur jag tänker.

Google.

Googlesökningen "vad är canonical".

Du vill veta svaret på vad en canonical är och googlar det. Du får ett utdrag från min post om ämnet som google tycker är ett gott nog svar. Men om du nu vill veta mer om hur taggen fungerar, hur man ska implementera den och varför man ska använda den så står jag tveksam till att du kommer klicka på länken in till posten. Inte heller kommer du klicka på samma post som visas längre ned på sidan. Du har ju redan fått ett svar från denna domän.

Jag hoppas och tror samtidigt att jag kan vara helt ute och cykla, men tydligare frågor och svar som vissa av de kunder jag arbetar med har betyder att frågan betas av med ett korrekt svar direkt i sökresultatet. Det innebär exponering, men vad är det värt? Vi SEO-konsulter drivs av att generera besök från sökmotorer. Får du ditt svar i sökresultatet kommer inte webbanalysverktyget på sajten att plocka upp en besökare, eftersom denne stannar i sökmotorn.

Just nu är jag intresserad av att se hur denna typ av exponering kommer fungera i praktiken för de varumärkena som jag arbetar med.

Eftersom detta är relativt nytt på den svenska marknaden så har Google inte alltid rätt, även det är rätt:

Googlesökningen "vad är 4g".

Fast nu är det Telecom-konsulten i mig som raljerar lite.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.