Kategorier
SEO

Äntligen en lösning när Sökordsplaneraren inte ger oss svaren

Google har minskat tillgången till sökvolymsdata i deras verktyg sökordsplaneraren för användare som inte annonserar med Adwords. Den minskade tillgången till data har även gett effekt för annonsörer som inte spenderar ”tillräckligt”. I skrivande stund har Google inte gått ut med hur mycket man behöver spendera på Adwords för att få full tillgång till sökvolymsdatan, men det finns en lösning.

Sökvolymsdata utan sökordsplaneraren.

Hämta sökvolymsdata

Keywordtool.io är en betaltjänst som tillhandahåller sökvolymsdata från Google till ett rimligt pris, $88 USD – ungefär 800 SEK per månad. Keywordtool.io har varit en nödlösning som inte fungerat optimalt, men blivit avsevärt bättre på sista tiden i och med möjligheten att ladda upp egna sökordslistor för att få ut sökvolymer.

Upp till 700 sökord per lista kan matas in i verktyget, 10 gånger per dygn, med inställningar som plats, språk och valuta (för CPC-kostnader).

Ladda upp sökord

Gränssnittet är ganska enkelt med sökningar, sökvolym, CPC och konkurrens (Adwords). Insamlad data kan exporteras till Excel för att spara och jobba vidare med.

Sökvolymsdata med Keywordtool io

Är du trött på att inte få rätt sökvolymer kan du testa keywordtool.io här.

Tips: Glöm inte att länka ditt Search Console-konto med Analytics för att få tillbaka sökord i Google Analytics och möjliggöra ordentliga analyser av vilka sökningar som sker och vilka sidor som fångar upp besökarna i Googles sökmotor.

Keywordtool.io kan även användas för att få sökordsförslag på enskilda sökningar när man vill arbeta med att ta fram en sökordsanalys. Det är inte lika kompetent som Googles egna, men långt ifrån tokigt.

Sökning på vinterjacka

En intressant funktion med verktyget är att analysera domäner, för att initialt få en uppfattning om vad domänen bör ta synlighet på, med sökvolymsdata för varje sökning.

Analys av Stadium med Keywordtool io

Om Keywordtool.io fortsätter att utvecklas och Google väljer att inte strypa delningen av data med verktyget så är det ett tillräckligt bra verktyg för många konsulter och marknadsavdelningar som behöver greppa sökvolymer och sökningar på olika marknader och språk i Google.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.