Kategorier
Google Analytics

Botfiltrering i Google Analytics

Nytt år, nya möjligheter. Mitt första rekommenderade steg till dig som sitter med Google Analytics är att se över datainsamlingen och att du har en vettig struktur i ditt konto. Under förra året så släppte Google Analytics-teamet en ny skön funktion i admingränssnittet, nämligen möjligheten att filtrera ut botar och spindlar.

En bot kan till exempel söka igenom sidor på Internet för att göra dem sökbara i en sökmotor. Denna typ av bot brukar kallas ”sökspindel”. Sådana brukar, i ”snälla” fall, läsa en fil (robots.txt) i rotkatalogen på webbservrar, för att ta reda på vilka filer de inte skall indexera och liknande. Tack Wikipedia.

Botfiltrering i Google Analytics

Botfiltreringen hittar du under i admingränssnittet och aktuell vy. Men innan du lägger på en massa filter så ser du till att dina Google Analyticskonton har logiska strukturer för rapporter, tester och en säkerhetskopior.

Av Per Pettersson

Senior SEO Manager på Curamando (ARC). Använder bloggen för att förklara koncept, visa på möjligheter och skapa förutsättningar till ett effektivare arbete kring digital tillväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.